Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 4 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Curs responsabil protectia datelor cu caracter personal GDPR

0 stars: 0.00 din 0 pareri

800 lei
Descriere
Regulamenul General privind Protectia Datelor (GDPR) impune un set unic de reguli, direct aplicabile in toate Statele Membre ale Uniunii Europene si, prin urmare si in Romania, inlocuind prevederile cuprinse in Directiva 95/46/CE.

GDPR a devenit aplicabil incepand cu 25 mai 2018.

Ca urmare a aplicarii directe a GDPR, anumite organizatii vor fi obligate sa desemneze o persoana ca Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal. Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal va fi desemnat atat in cadrul organizatiilor din sectorul public, cat si a celor din sectorul privat.

In acest sens, conform GDPR, Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal va fi desemnat in mod obligatoriu in cadrul:
tuturor autoritatilor si organismelor publice (indiferent de specificul activitatii desfasurate de aceastea si de tipul datelor cu caracter personal prelucrate)
organizatiilor din sectorul privat ale caror activitati principale constau in operatiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal care implica monitorizarea periodica si sistematica a persoanelor fizice pe scara larga
organizatiilor din sectorul privat ale caror activitati principale constau in prelucrarea pe scara larga a unor categorii speciale de date cu caracter personal, mentionate in mod expres in cadrul GDPR.

In ceea ce priveste organizatiile din sectorul privat care nu au obligatia legala de a desemna un Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal, atat Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si organismele competente de la nivelul Uniunii Europene cu atributii in acest domeniu, recomanda desemnarea unei astfel de persoane, in considerarea cerintelor impuse prin GDPR.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura