Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 4 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri
Descriere
Ocupatia de macelar se refera la activitatile de preluare si pregatire a animalelor pentru sacrificare, suprimare a vietii animalelor, prelucrare initiala si finala a carcaselor de carne, ambalare, etichetare transport si depozitare a produselor si valorificare componente provenite de la ungulate domestice (animale din speciile bovina, porcina, ovina si caprina, cabaline), pasari de curte, lagomorfe (iepuri), vanat salbatic, a caror carne este destinata consumului uman.
Activitatea se desfasoara in unitati specializate si autorizate sanitar veterinar - abatoare.

Dupa gradul de dotare tehnica si capacitate, unitatile pot fi tip complex industrial cu profil larg de taiere animale si industrializare, abatoare specializate numai pentru taiere animale, conservare carne si industrializare limitata sau pot fi abatoare mici care de regula sunt unitati cu dotare simpla si capacitate limitata.
Conform nivelului 2 de responsabilitate, macelarul realizeaza corect operatiile, prin cunoasterea si respectarea metodelor si procedurilor de lucru, anatomiei si fiziologiei animalelor, normelor de protectie si bunastarea animalelor, tehnologiei, destinatiei carnurilor, organelor si subproduselor ce rezulta din taiere, etc.

Insusirea competentelor necesare ocupatiilor din industria alimentara, au ca rezultat aplicarea eficienta si responsabila a normelor de securitate si sanatate in munca si protectia mediului, pentru desfasurarea activitatilor in conditii de securitate maxima, precum si realizarea la termen a lucrarilor repartizate prin organizarea corecta a activitatilor proprii.

Igiena si siguranta alimentara au o importanta deosebita in activitatea macelarului, o atentie permanenta acordandu-se igienei produselor, a locului de munca, igienei individuale si a echipamentului de lucru, pe toata durata si in toate etapele procesului tehnologic in vederea realizarii produselor sigure si de buna calitate.

Competentele profesionale dobandite in urma cursului
Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca
Aplicarea normelor de protectia mediului
Organizarea activitatii proprii
Aplicarea normelor de igiena si de siguranta alimentelor
Intocmirea documentelor specifice
Preluarea animalelor pentru sacrificare
Pregatirea animalelor pentru sacrificare
Suprimarea vietii animalelor - prelucrarea initiala
Prelucrarea finala a carcaselor de carne
Ambalarea si etichetarea carnii si subproduselor de abator
Transportul si depozitarea carnii si subproduselor de abator
Valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finala
Trimite mesaj
Din Gura in Gura